- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 25
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Curry Pasta průměr | 12 |
Krevety (syrové) | 55 |
Kokosové mléko | 65 |
Žampiony | 120 |
Rajčata | 180 |
Brokolice | 180 |
Sójová omáčka | 20 |
Zázvor | 6 |
Rybí omáčka | 25 |
Vývar zeleninový | 750 |
Dochucovadla:
limetová šťáva, skořice, citronová tráva, čerstvý koriandr, chilli
Energetická hodnota celkem: 1656 kJ
Bílkoviny (g): 28,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 40,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 11
Energetická hodnota na 1 porci: 828 kJ
Bílkoviny (g): 14, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 20, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 5.5
Postup přípravy
Zeleninový vývar přivedeme k varu (případně lze použít i vývar masový nebo vodu, ale s vývarem bude mít polévka výraznější chuť). Do vývaru přidáme celou skořici, citronovou trávu, kari pastu, sójovou a rybí omáčku a promícháme. Zázvor si očistíme, nakrájíme najemno a přidáme do polévky. Brokolici, žampiony a rajčata omyjeme a nakrájíme na středně velké kousky. Nejprve do polévky přidáme brokolici a přivedeme k varu, po cca 2 minutách přidáme i rajčata a žampiony a necháme cca 5 minut vařit. Nakonec do polévky přidáme krevety a krátce povaříme, dokud nezrůžoví. Polévku zjemníme kokosovým mlékem, dochutíme limetovou šťávou, dle potřeby sójovou a rybí omáčkou a posypeme čerstvým koriandrem a chilli. Pokud bychom chtěli mít polévku vydatnější, můžeme přidat i rýžové nudle.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.